Suomen kannattavimmat energiaremontit vuonna 2020 -webinaari

Webinaarisarjamme ”Miten toteutetaan taloudellisesti kannattava nollahiilirakennus?” sai jatkoa 27. huhtikuuta, jolloin keskityimme esittelemään Suomen kannattavimmat energiaremontit vuonna 2020. Erityinen kiitos Juuso Virtaselle, Virtanen Yhtiöiltä, haastattelusta ja kokemusten jakamisesta energiatehokkuuden parantamisesta yhteistyössä nollaE:n kanssa. Katso Juuson haastattelu täältä. Kivikukkaro nollaE energiaremontti energiasaneeraus

Toteutimme vuoden 2020 kannattavimmat energiaremontit monikäyttökohteessa, jossa on muun muassa kuntosali, supermarket ja lääkärikeskus, suhteellisen uudessa kerrostalossa keskustan alueella kaupungissa ja kasvavan kunnan yhteiskuntakiinteistössä. Näissä kolmessa kohteessa toteutetut energiatehostamistoimenpiteet laskivat vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä yhteensä 386 tonnia investointien alle neljän vuoden takaisinmaksuajalla.

”Energiatehokkuusinvestoinneilla on hyvin positiiviset ilmasto- ja ympäristövaikutukset ja toteuttamalla ne järjestelmällisesti, kokonaisvaltaisesti ja taloudellisesti järkevästi autamme osaltamme kiinteistöjen omistajia siirtymässä kohti hiilineutraaleja kiinteistöjä.”, sanoo Nikolas Salomaa nollaE:ltä.

Energiamyyttejä ja ennakkoluuloja

Näihin kolmeen kohteeseen suunnitelluilla ja toteutetuilla toimenpiteillä saavutetut tulokset ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, miten sekä ympäristö että kiinteistön omistajat ja käyttäjät hyötyvät kokonaisvaltaisesta ja puolueettomasta energiatehokkuuden parantamisesta. Vuoden 2020 kannattavimmat energiaremontit tuovat lisäksi oman mielenkiintoisen lisänsä keskusteluun energiasaneerauksista ja energiatehokkuudesta Suomessa, joita leimaa edelleen tietyt myytit ja ennakkoluulot energiajärjestelmien paremmuusjärjestyksestä ja saavutettavien tulosten tasosta.

”nollaE:n suunnittelemilla yhdistelmillä toimenpiteitä, saavutimme erinomaiset tulokset sekä energiatehokkuudelle että taloudellisesti kohteiden lämmitysjärjestelmää muuttamatta. Omistajat saivat erittäin kilpailukykyisen tuoton investoinnilleen kustannussäästöjen ja alhaisemman energiankulutuksen lisäksi, samalla kun käyttäjien asumis- ja käyttökokemukset paranivat.”, sanoo Markus Steinby nollaE:stä.

Koska jokainen rakennus ja kohde ovat erilaisia, huolellinen ja tarkka lähtötilanteen kartoittaminen muodostaa perustan nollaE:n filosofialle löytää optimaalinen ratkaisu energiavirtojen uudelleenjärjestelylle jokaiselle rakennukselle erikseen. Yhdessä nollaE:n kehittämän tekoälypohjaisen ohjelmiston kanssa, tämä mahdollistaa myös optimaalisen sijoitetun pääoman tuoton. Tämä tukee kiinteistön arvoa nyt ja tulevaisuudessa.

Kiitos kaikille webinaariin osallistujille ja tervetuloa mukaan myös seuraavalla kerralle. Kuulemme mielellänne ajatuksianne ja ehdotuksia tuleville jaksoille webinaarisarjassamme Miten toteutetaan taloudellisesti kannattava nollahiilirakennus. Olemalla yhteydessä meihin info@nollae.fi varmistat, että olet mukana kutsulistalla seuraavaan webinaariin kun sen aihe ja aika varmistuvat.