Sandor Barany suorittaa harjoitteluaan nollaE:ssänollaE sai lisää kesäharjoittelijoita viime viikolla. Yksi heistä on Sándor Bárány, joka opiskelee Aalto-yliopistossa energia- ja ympäristötekniikkaa.

nollaE:hen Sándor tutustui median kautta, kun hän luki artikkelin nollaE:n suunnittelemasta Turun Toriparkin energiajärjestelmästä ja aurinkolämpövarastosta. Kesäharjoittelu innovatiivisessa energia-alan yrityksessä kiinnosti tekniikasta, rakennusalasta ja ilmastonmuutoksen torjumisesta kiinnostunutta Sándoria.

”Haluan tehdä oman osani ilmaston eteen ja koen, että se onnistuu parhaiten energia-alan kautta”, Sándor kertoo.

Hän on viihtynyt ensimmäiset pari viikkoa nollaE:ssä hyvin ja on vaikuttunut saamastaan luottamuksesta.

”Olen saanut vastuuta heti ja päässyt tekemään omia projekteja. Simuloinnin harjoitteleminen on mielenkiintoista ja muuttuu joka kerta helpommaksi, kun ohjelmaa alkaa ymmärtää paremmin”, Sándor kuvailee tunnelmiaan.

Hän odottaa oppivansa kesän aikana paljon alaan liittyen ja saavansa paremman käsityksen siitä, onko arvioinut oman kiinnostuksensa energia-alaa kohtaa oikein. Näiden arvioiden myötä myös suuntautuminen opinnoissa selkiytyy tulevaisuudessa.

Sándorilla on tavoitteena suorittaa diplomi-insinöörin tutkinto viidessä vuodessa. Tulevana syksynä hän aloittaa kolmannen lukuvuoden ja lähtee opiskelijavaihtoon Budapestiin, Unkariin. Seuraavana keväänä edessä on kandidaatin tutkielman työstäminen.

”nollaE on moderni työpaikka, jossa huomioidaan, että elämää on työn ulkopuolellakin. Kun työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa, tehokkuuskin on parhaimmillaan. Ajattelen näin opiskelustakin, ja siksi arvomme kohtaavat hyvin”, liikuntaa monipuolisesti harrastava ja vesipalloa SM-tasolla pelaava Sándor tuumaa.