Uusi konsepti vauhdittamaan vihreää siirtymää

VTT kehittää yhdessä kuuden muun yrityksen kanssa uutta datamarkkinakonseptia, joka voi nopeuttaa kaupunkien vihreää siirtymää. Konsepti yhdistää datan tarjoajat ja käyttäjät, jotta tieto liikkuu kaupunkien kestävyyden edistämiseksi entistä paremmin. Tämä innovaatio auttaa luomaan älykkäämpiä ja ympäristöystävällisempiä kaupunkeja, joissa kestävyys on yksi keskeisimmistä arvoista. Projektin yhteiskumppanina Suomesta toimii Espoon kaupunki.

Uusi datamarkkinakonsepti mahdollistaisi kaupunkien nopeamman vihreän siirtymän keräämällä ja jakamalla tärkeää dataa. Tällä tavalla kaupungit voivat tehdä parempia päätöksiä kestävän kehityksen edistämiseksi. Konsepti auttaisi myös datan tarjoajia saamaan arvokasta tietoa siitä, millaisia tietoja kaupungit tarvitsevat kestävyyden edistämiseksi.

Hankkeessa on mukana myös nolla_E, joka tuo projektiin kokonaisvaltaisen osaamisensa taloudellisesti hyvin kannattavasta energiatehokkuuden parantamisesta. Näin osallistumme systeemiseen muutokseen,  jota tarvitaan kestävän ja hiilineutraalin rakennetun ympäristön luomiseen. Samalla matkan varrella vähentyy energian käyttö ja kustannuksia säästyy.

Datamarkkinointikonsepti on esimerkki siitä, miten datan voima voi auttaa edistämään kestävää kehitystä, ja se kannustaa muitakin tukemaan vastaavanlaisia ratkaisuja.

Lisää aiheesta:

https://www.vttresearch.com/fi/uutiset-ja-tarinat/uusi-datamarkkinakonsepti-nopeuttamaan-kaupunkien-vihreaa-siirtymaa